Meny
 
Mumiepølser dandert på et fat

Skumle middagsretter til halloween

La maten være i fokus når du pynter til halloween. Vi har samlet våre beste (og skumleste) oppskrifter.

Skumle mumiepølser

 

Skumle mumiepølser er skremmende godt enten du serverer det på halloweenfesten, i barnebursdag eller på tur i skogen. Superenkelt å lage, og med litt blodig ketchup blir det også ekstra ekkelt å spise. 

10 porsjoner

 

  • 10 stk grillpølse
  • ½  pk ferdig pizzadeig (rå), langpanne
  • 20 stk hel nellik
  • 1 dl ketchup 

 

 

Slik gjør du:

 

1. Forvarm stekeovn til 180 °C. Ta pølsene ut av pakken.

 

2. Skjær pizzadeig i 5 mm tykke strimler.

 

3. Surr en og en pølse inn i deigstrimlene. Om du vil ha deigen surret løs eller tett, er opp til deg.

 

4. Legg pølsene på et bakepapirkledd stekebrett, og stek dem midt i ovnen i 8-10 minutter, eller til deigen har hevet fint og fått en gyllen farge.

 

5. Stikk inn nellikspiker som øyne og server pølsene med ketchup. 

Wonton-spøkelser

 

Friterte og sprø wontons fylt med kjøttdeig av svin smaksatt med chili, hvitløk, soya og sesam smaker farlig godt! Pynt dem med litt redusert balsamicoeddik for å lage en skummel smårett til Halloween.

Fyll (5 porsjoner)

 

  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 1 stk finsnittet vårløk
  • ½  finakket rød chili
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ss soyasaus
  • ½  ts sesamolje
  • ¼  ts salt
  • ¼  ts pepper 

Til wonton

 

  • ½  pk wontonpapir a 200g
  • ½  stk eggehvite
  • 2 dl olje til fritering 

Tilbehør

 

  • 2 ts redusert balsamicoeddik til øyne
  • 5 ss sriracha (asiatisk chilisaus) til servering 

Slik gjør du:

1. Bland sammen kjøttdeig, vårløk, chili, hvitløk, soyasaus og sesamolje i en bolle. Krydre med salt og pepper.

 

2. Fyll én og én wonton. Legg en teskje fyll midt i hvert wonton-ark. Bruk litt eggehvite som lim langs alle kantene. Brett deigen sammen rundt fyllet, klem lett godt sammen, slik at det blir tett.

 

3. Varm olje i en dyp gryte og friter wonton’ene til de er sprø og har en lys gyllen farge og fyllet er gjennomstekte, ca. 3-4 minutter. Legg dem på kjøkkenpapir, slik at oljen renner av.

 

4. Pynt wonton med redusert balsamicoeddik, for å lage spøkelser og server med sriracha som en spicy dipp. 

Fiskemumiekaker

 

Skumle fiskekakemumier er skremmende godt enten du serverer det på halloweenfesten, i barnebursdag eller på tur i skogen. Superenkelt å lage, og med litt blodig ketchup blir det også ekstra ekkelt å spise.

10 porsjoner

 

  • 10 stk fiskekaker
  • ½  stk ferdig pizzadeig (rå), langpanne
  • 2 ts redusert balsamicoeddik til øyne
  • 1 dl ketchup 

Slik gjør du:

 

1. Forvarm stekeovn til 180 °C. Ta fiskekakene ut av pakken.

 

2. Skjær pizzadeig i 5 mm tykke strimler.

 

3. Surr en og en fiskekake inn i deigstrimlene. Om du vil ha deigen surret løs eller tett, er opp til deg.

 

4. Legg fiskekakene på et bakepapirkledd stekebrett, og stek dem midt i ovnen i 8-10 minutter, eller til deigen har hevet fint og fått en gyllen farge.

 

5. Pynt med redusert balsamicoeddik for å lage øyne og server fiskekakene med ketchup.

 

Gresskarsuppe med spøkelsesegg

 

En god og enkel gresskarsuppe er perfekt å servere til Halloween-selskapet! Dander suppen med et kokt spøkelses-egg, for en ekstra «skummel» effekt.

4 porsjoner

 

  • 4 stk egg
  • 600 g gresskar i biter
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • ½  ts pepper
  • saft av ½  stk sitron
  • 2  ts redusert balsamicoeddik

 

Slik gjør du:

1. Kok egg i 10 minutter. Avkjøl i kaldt vann og skrell dem.

 

2. Skrell gresskar, del i to og skrap ut frøene. Del i biter.

 

3. Hakk løk og hvitløk.

 

Smakstips: Hvis du ønsker en litt mer spicy suppe kan du tilsette litt chili, spisskumen og ingefær.

 

4. Varm olje og fres løk og hvitløk til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter. Hell over buljong og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig.

 

5. Smak til suppa med pepper og sitronsaft.

 

6. Dekorer eggene med balsamicoeddik, for å lage spøkelsesansikter.

 

Server suppen med kokte spøkelses-egg.

 

Oppskrifter er hentet fra matprat.no

Sist endret - 05 september 2019