5 gode alternativ til bryllupskake

Alternativt kakebord med cake pops, marengs og eclair i lilla og rosa toner

Hvis du ikke er en kakemons eller bare synes det blir for dyrt eller styrete å ha kaker i bryllupet, finnes det heldigvis også andre gode muligheter.

Kaker har gjerne en plass i festlige lag – og ikke minst i bryllup. Og selve kronjuvelen på kakebordet – den o-store bryllupskaken – har gjerne en sentral plass i programmet.

Fra gammelt av heter det at brudeparet skal kutte bryllupskaken sammen, med brudgommens hånd over brudens. Og hvis ikke bruden får skjære det første stykke av bryllupskaken, sier tradisjonen at hun kommer til å bli barnløs.

I dag tenker kanskje mange at den symbolikken er litt utdatert. Og hva om dere rett og slett ikke er noe glad i kake? Eller bare ikke ønsker å bruke mange tusen kroner på akkurat det?

Tradisjoner og skikker til tross – det er selvfølgelig ingenting som tilsier at dere må ha bryllupskake og et bugnende kakebord. Dette er jo deres store dag – og det er dere som velger hva dere vil fylle den med.

At en god middag bør etterfølges av noe søtt – det er de fleste imidlertid skjønt enige om. Ved å tenke litt utenfor boksen kan dere fint servere noe moderne, kreativt og minneverdig – som både stiller søtsuget og står i stil med deres smak. Nedenfor gir vi dere fem søte tips til hva som kan erstatte det tradisjonelle kakebordet.

Rosa iskuler som ligger på en kjeks
Ispinner som er opp-ned i en skål
Makroner som ligger ute på et håndkle
fire makroner på et bord

#1 Isbar

Skal dere arrangere sommerbryllup kan det nødig slå feil med noen frosne fristelser til kaffen. En iskrem- eller gelato-bar kan du enkelt fikse selv – og dessuten sette ditt personlige preg på. Gå til innkjøp av store pakker med med is, søte beger og strøssel.

Strøssel kan settes fram i skåler eller konserveringsglass – og vil du gjøre deg ekstra flid, kan du også printe ut personlige etiketter til så vel strøssel som de ulike is-smakene. For at isen ikke skal smelte før alle gjestene har forsynt seg, kan det være smart å sette isboksene eller ispinnene på fat fylt med isbiter.

#2 Makroner

Hvem sa at det er størrelsen som teller? Makroner – franske småkaker, laget av mandel, melis, eggehvite og sukker – er fargerike og dekorative, og smaker himmelsk. De er søte, crispy på utsiden og seige inni, og du kan gå for den fargen som står i stil med dagen forøvrig.

De kan kjøpes ferdige fra både dagligvareforretninger og konditorier, og beregner du én makron til hver av gjestene, får alle den etterlengtede søte godbiten til kaffen – uten at dere trenger å sprenge budsjettet.

#3 Godteribar

Smågodt blir stadig vanligere i bryllup – og det er jo ikke så rart: Den kan enkelt gjøres personlig, er forholdsvis rimelig, og byr på noe for enhver smak. Gå til innkjøp av godterisorter som står i stil med bryllupstemaet, prydelige beholdere og søte papirposer, og la gjestene få plukke sammen sine egne godteposer – som de kan nyte bit for bit, hele kvelden og natten igjennom.

Forskjellige typer godteri på et bord
Dessert på små glass med sugerør i
En bryllupskake laget av små kuler

#4 Blåbærsmoothie

Noe søtt kan også drikkes! Og selv om det kanskje føles uvant å skulle servere en smoothie sent på kveld, så kan det faktisk være akkurat det gjestene trenger for å få fylt på med energi før festen.

Smoothien kan lages eller bestilles på forhånd, og serveres i små glass med søte sugerør. Nam!

#5 Croquembouche

Har du hørt om croquembouche? Det er en fransk tradisjonskake som både smaker og ser fantastisk ut. Den består av vannbakkels fylt med vaniljekrem, som er stablet oppå hverandre i en kjegleform og holdes sammen med hjelp av knekk. Setter du fram et par tårn med croquembouche til kaffen så gjestene kan plukke seg en vannbakkels hver, kommer de garantert til å bli både imponerte og tilfredsstilt.