8 bryllupsdekorasjoner du enkelt kan lage selv

Vaser og lyskrukker henger i hyssing

Heldigvis er det verken dyrt eller vanskelig å lage den fineste bryllupsdekorasjonen selv. Vi viser deg hvordan!

1. Grønn borddekorasjon

I Norge velger mange vår- eller sommerbryllup. På denne tiden vokser det frodig og grønt i naturen – og det er her du finner den vakreste dekorasjonen. Plukk favnen full av kvister og grener med grønne blader, og legg dem langs midten av bordet.

Det er bare fint om bladene er forskjellige, så plukk gjerne ulike typer planter og legg dem sammen. Ønsker du heller å kjøpe grenene i blomsterbutikk kan du for eksempel bruke vinblader eller eukalyptus, som både er dekorativt og holder seg pene i lang tid.

Bonustips: Er du så heldig å ha et kirsebærtre i hagen, finnes det lite som er vakrere enn disse grenene i full blomst om våren. Klipp av noen grener og dandér bordet for et romantisk uttrykk.

2. Frodige lysestaker

Glassflasker kan bli til superfine lysestaker! Du kan enten spare opp flasker og fjerne etikettene, eller du kan kjøpe nye. Fyll så flaskene med vann, og stikk rognebærkvister, eukalyptus, eller andre dekorative blomster eller plantestilker nedi, og press så lange stearinlys i flaskehalsen.

Effekten fra vannet vil gi vekstene en forstørrende effekt – og flaskene vil være svært dekorative rundt om i lokalet. Vil du gjøre deg ekstra flid, kan du også gå til innkjøp av spesielle stearinlysholdere til flasker – som sørger for at lysene står støtt og rett, uavhengig av størrelsen på flasketuten.

Du kan også spraylakkere flasker i ønsket farge som står i stil med tema for dekorasjonen.