Bryllupsgavene dere virkelig vil få glede av

Svart gaveeske med konfetti på
Et bord med gaver og stearinlys på
Minitre i glasskrukke
Er treet vanskelig å frakte kan du gi et symbolsk mini-tre, med et kort som forklarer gaven.

Usikker på hva dere skal skrive på ønskelisten til bryllupet? Vi tipser om gaveideene som gjør mer enn bare å fylle opp kjøkkenskapene.

En av de hyggeligste tingene som følger med bryllup er gavene. Selv om det gjerne ikke er det man har fokuset på i forkant eller på selve dagen, er det innmari hyggelig å våkne opp den første morgenen som gift til et bugnende gavebord og en haug av koselige kort.

Før i tiden hadde bryllupsgaver imidlertid en større funksjon, ettersom man gjerne giftet seg både i yngre alder og tidligere i forholdet. Da trengte det ferske ekteparet utstyr som kunne fylle kjøkkenskapene, mens i dag er de fleste brudepar gjerne godt etablert før de gir hverandre sitt ja. Dermed har man kanskje heller ikke et like stort behov for sølvtøy, serviser og kasseroller.

Når ønskelisten skal skrives kan man derfor fort bli sittende og klø seg i hodet og tenke at «vi trenger jo faktisk ingenting». Men hvis dere løsriver dere fra de tradisjonelle ønskene og tenker litt mer moderne og kreativt, finnes det en bråte med gaver som dere kan få stor glede av.

Så til alle dere som ikke vil føre opp porselen og krystallglass, har vi 10 forslag til hva dere kan sette på ønskelisten isteden!

Bidrag til bryllupsreise

Etter bryllupet svever de fleste på en skikkelig gledesrus, og drar dere rett på bryllupsreise kan dere leve på den følelsen enda litt lengre. Det kan imidlertid være trøblete å ta seg råd til en dyr reise like etter at man har brukt masse penger på bryllupsfesten, så litt drahjelp er sjelden å forakte.

Ønsk dere bidrag til reisen enten i form av pengegaver, eller opplevelser på det stedet dere skal reise til. Gjør litt research og finn ut hva dere har lyst til å oppleve der, og ønsk dere for eksempel en middag på restaurant, en tur på spa, eller kanskje billetter til en teaterforestilling? En annen mulighet er at dere ønsker dere ting som dere trenger på turen – om det være seg dykkemasker, kofferter eller strandhåndklær.

Et tre til hagen

En ting det er skikkelig hyggelig å ønske seg til bryllupet hvis dere bor i hus eller har planer om å flytte inn i et, er et frukttre til hagen. Da kan dere plante det like etter bryllupet og se det vokse og gro i takt med ekteskapet. Ikke bare er det en fin symbolikk og en stendig påminnelse om hvor lenge dere har vært gift – det kan også skjenke dere med fersk frukt i mange år framover.

Muligheten til å forevige minner

Sørg for at dere kan forevige alle deres dager ved å ønske dere utstyret for å gjøre nettopp det! Dere kommer til å ha stor glede av et bra speilreflekskamera – eller kanskje et polaroidkamera, hvis det er mer deres stil. Her har venner og familie mulighet til å slå seg sammen og spleise. I tillegg kan dere ønske dere tilbehør som album og scrapbooking-utstyr, slik at dere får tatt ekstra godt vare på minnene.

Eksklusive tekstiler

En ting det både er deilig og praktisk å ønske seg, er fine tekstiler. Det er gjerne ting man ikke unner seg selv, samtidig som få ting føles så luksuriøst som eksklusivt sengetøy, tøyservietter i lin, et flott sengeteppe, tykke håndklær av høy kvalitet eller et varmende og fint ullpledd. Eller hva med å tenke litt utenfor boksen og ønske dere matchende pyjamaser eller like badekåper? Uansett hva dere velger, kommer dere garantert til å få en myyyk start på ekteskapet.

Bidrag til bryllupsdagen

Hvis dere føler at dere har alt dere trenger – hvorfor ikke ønske dere en gave som kommer til nytte på selve bryllupsdagen? Det koster jo å arrangere bryllup, så hvis gjestene for eksempel går sammen om å spleise på bryllupsfotograf eller en musiker til vielsen, kommer det til å glede lommeboka.

Det er også mulig å ønske seg bidrag i form av hjelp i forkant av eller underveis i bryllupet. Kanskje dere har en venn som er flink til å sy og kan hjelpe dere med å sy duker? Kjenner dere kanskje en grafisk designer som kan hjelpe dere med å designe bordkort og invitasjoner? Eller en artistspire som kan fremføre en sang i vielsen eller spille live på festen?

En rekke med svarte gaver og blomster på lilla bakgrunn
3D podium med hjerter og gaveesker med dittgavekort

Kunst

Å investere i kunst er både lurt og gøy, men gjerne noe man sjelden har mulighet til. Men dette kan være tidspunktet for å realisere drømmen! Hvis dere har sett dere ut et bilde eller en keramikkvase, for eksempel, så sett den på ønskelista og oppfordre bryllupsgjestene til å gå sammen og spleise – eller ønsk dere bidrag så dere på sikt kan investere i kunstverket selv. Kunst er dessuten noe man har glede av i mange år, og kan dermed følge dere langt inn i ekteskapet.

Hjemmelagde gaver

Få ting er så hyggelig som å få hjemmelagde gaver! Tenk gjennom hvilke talenter som skjuler seg på gjestelista, og oppfordre venner og familie til å lage noe selv. Hvis noen av bryllupsgjestene for eksempel er flinke til å strikke, kan dere ønske dere deilige ullgensere, votter eller luer.

Er noen fantastiske til å tegne, kan dere ønske dere et bilde, mens hvis noen har gastronomiske evner kan dere ønske dere et gavekort på en hjemmelaget middag. Her er det bare fantasien og kompetansenivået på gjestene som setter grenser.

Uforglemmelige opplevelser

Man kan aldri få nok av gode opplevelser! Forskning bekrefter dessuten at man blir lykkeligere av opplevelser enn av ting, så det kan dere ønske dere med god samvittighet. Tenk litt på hva dere har lyst til å gjøre mer av. Er det å spise flere middager på fancy restauranter? Å gå på flere konserter? Bli flinkere til å lage mat? Eller å tilbringe mer tid i naturen?

Ønsk dere gavekort på favorittrestauranten, konsert- eller festivalbilletter, et matkurs, eller kanskje overnatting i en tretopphytte? Og hvis dere først ønsker dere en opplevelse, kan det også fort bli aktuelt å ønske seg utstyr til. For kanskje trenger dere matchende regnjakker til festivalen, eller telt, stormkjøkken og skinnfeller til friluftsopplevelsen.

Ønsker man seg et gavekort sikrer man at gavesummen ikke går med til regninger eller andre hverdagslige kjøp. dittgavekort.no kan brukes på overnatting, restauranter og shopping. Gavekortet kan enten kan kjøpes på senteret eller så kan det bestilles med eget design på dittgavekort.no.

Gaven med flest muligheter

Med gavekort fra dittgavekort.no kan man velge gaven selv. Gavekortet kan brukes i 4000 butikker på over 80 kjøpesentre og 70 Thon Hotels.

Brune, naturlige firkantede og runde gaveesker med blomster på

Gode smaker

Er dere glad i god mat og drikke, er det ingenting i veien for å ønske seg det i bryllupsgave. Tenk bare på hvor deilig det vil være å ha en kurv med delikatesser som dere kan nyte sammen dagen etter bryllupet – eller bare på en helt vanlig regnværsdag. Oster, spekeskinke, eplesider, trøffelchips – ja, før opp alt dere elsker!

Elektronikk

Det er ingen hemmelighet at flesteparten av ekteskapets dager tilbringes innenfor hjemmets fire vegger. Og det å være hjemme blir fort hakket bedre med bra elektronisk utstyr.

En stor og flott TV som dere kan se serier på sammen, et trådløst høyttalersystem som gjør at dere kan høre på høy musikk når dere lager mat og podcaster når dere har vaskedag, eller en smarthøyttaler som generelt gjør hverdagen litt enklere, er alle ting dere kommer til å få masse glede av.