Farsdagsfrokost som fenger

Marmorbord med trefat med en croissant, appelsinjuice og blomster

Farsdag betyr frokost på senga – og vi vet hva du kan lage for å gjøre papsen ekstra imponert.

Noe av det fineste du kan gjøre for å hedre far på farsdagen er å varte ham opp! Og en av de fineste måtene å gjøre det på, er å la pappa våkne til en fiks ferdig frokost utenom det vanlige.

– Ved å lage frokost til noen, viser du at du setter pris på dem. Og alle synes jo det er innmari kjekt å føle seg verdsatt, sier Simon Johannessen, som er kjøkkensjef ved Thon Hotels Bergen Airport.

Enten du serverer frokosten på senga eller dekker et koselig bord, så trenger ikke maten nødvendigvis å være så fancy eller omfattende å lage. Gesten i seg selv er så fin at den uansett vil varme pappahjertet.

– Det kan være så enkelt som å bytte ut den vanlige osten med et annet type pålegg, eller å servere brødskivene oppskåret på en skjærefjøl, med pålegg og tilbehør i fine skåler, tipser Johannessen.

Ifølge kjøkkensjefen vil frokosten få en ny dimensjon om du for eksempel bare bytter ut det vanlige smøret med en pisket og luftig smaksatt variant.

– Vi spiser med øynene, så når du legger litt ekstra i utførelsen av måltidet vil det ha en positiv effekt på appetitten.

Fem deilige frokoster

Enten du vil piffe opp den vanlige frokosten eller imponere med en ny rett, har kjøkkensjefen oppskriftene som gjør farsdagen til en fest.

Felles for dem alle er at de er enkle å lage, og de løfter frokosten til nye høyder. Alle oppskriftene er beregnet til fire personer, så her kan hele familien få gledet smaksløkene.