Farsdagsgaver fra de minste barna

Jente kysser pappa på kinnet

Skal du overrekke en farsdagsgave på vegne av en liten en? Vi vet hva du kan finne på!

Har du en nybakt far i hus som skal feire sin aller første farsdag? Eller har dere barn som enda ikke er gamle nok til å skrive farsdagskort? Da gjelder det å legge hodet i bløtt og bruke kreativiteten for å komme opp med en personlig og koselig hilsen til farsdagen.

For å hjelpe deg på vei, har vi laget en liste med tips til gaveideer som kan gjøres med, eller på vegne av, de minste barna!

1. Bilder og barnekunst

Det trenger ikke være mye finmotorikk på plass for å lage vakker kunst – og det er definitivt mye kjærlighet som kan klæsjes ned på et papir hvis du bare legger til rette for det. Med fingermaling kan til og med små barn klare å utfolde seg. Går du til innkjøp av et tykt, fint ark av høy kvalitet og en pen ramme, kommer selv en liten krusedull til å gjøre seg ypperlig på veggen!

En annen mulighet er å lage et fargerikt avtrykk av minstemanns hender eller føtter og ramme det inn. Det er riktignok ikke bare ark som kan males på: Med litt stoff og tekstilmaling kan du la barnet male mønsteret på det du senere syr til et putetrekk eller et nytt slips til far.

2. Minner fra mobilen

De fleste av oss er flinke til å knipse bilder og ta opp små videosnutter med telefonen, og kanskje er farsdagen anledningen for å skape noe helhetlig ut av det? For eksempel kan du samle alle videosnutter du har av far og barn fra det siste året og redigere dem sammen til en liten kortfilm med musikk. Vil du ha noe å pakke inn, kan du legge filmen på en minnepenn og overrekke den på farsdagen.

Eller så kan du lage et koselig «pappa-album» – enten på gamlemåten, eller ved å bestille det digitalt hos en fotobutikk. Flere fotobutikker tilbyr også bilder printet på alt fra en kopp til telefondeksel og musematte, så har du et koselig bilde av far og barn kan du trylle fram en personlig gave i en fei.