Tips til kjøp av konfirmasjonsdress

Ung gutt i mørkeblå dress

Vi har samlet noen tips og triks som gjør kjøpet litt lettere, og som forhåpentligvis gjør at konfirmanten finner en dress han kan trives i.

En konfirmasjonsdress er gjerne den første ordentlige dressen man kjøper, så det kan være fort gjort å trå feil. Når dere skal ut og kjøpe konfirmasjonsdress bør man først og fremst gå for en allsidig dress – helst i klassiske farger som sort, marineblått eller grått – slik at den kan brukes ved flere anledninger. En konfirmasjonsdress kan nemlig fungere like fint til 17. mai som til jul dersom man velger riktig.

Slim fit eller regular fit

De siste årene har det vært populært å kjøpe konfirmasjonsdress som er såkalt «slim fit". Modellen kjennetegnes av at dressen sitter smalere enn en vanlig dress. Ønsker konfirmanten en dress som sitter litt løsere, kan han heller gå for det som kalles «regular fit».

Et tips er å prøve en av hver modell når man er i butikken, da det er fort gjort at den ene modellen fungerer bedre enn den andre til konfirmantes kroppsform.

Husk at "slim fit" betyr ikke at dressen skal sitte klistret til kroppen. Da blir den fort ubehagelig å ha på.

Enkeltspent eller dobbeltspent jakke

I dressverden finnes det to typer jakker: Enkeltspent (én rad med knapper) og dobbeltspent (to rader med knapper). Enkeltspent er nok mest vanlig her til lands og fungerer fint til vest dersom konfirmanten ønsker det.

Det kan være lurt å notere seg at en enkeltspent jakke aldri skal kneppes helt igjen, men kun med den øverste knappen. En dobbeltspent jakke skal imidlertid kneppes igjen med alle knappene.

Slik skal dressen sitte

Som alt annet man skal ha på seg, er det viktig at dressen sitter komfortabelt. Under har vi samlet tips til hva man skal se etter. Det kan imidlertid være lurt å merke seg at det er svært få dresser som sitter akkurat slik de skal når man prøver de i butikken. Ofte trenger dressen en runde hos skredder før den sitter perfekt.