Velkommen til skolestart hos Ark Østerås

Bilde fylt av skolestartartikler
Alt du trenger til skolestart hos Ark Østerås
elev som står smilende ved siden av skapet sitt
Jente og gutt med skolesekk
Beckmann sekker til skolestert
ungdommer som står utenfor skolen og ler
to barn som ser opp mot fallende høstblader med høstklær
Jente går mot skole med sekk på
elever som spiser lunsj
Hyggelige matpakker gir god stemning i spisepausen

Har du skolesekken og skolesakene klar til skolestart? Ark har alt du trenger og mer en det, så ta turen innom Østerås Senter og se utvalget og alle tilbudene

Ark Østerås har fylt opp butikken med alt du trenger til skolestart. Er det noe du mangler, er det bare å ta turen innom.

Visste du at du nå får -40% på en mengde skolestartvarer hos Ark! Fyll opp skolestart.

Hos ARK skal det lønne seg å være fast kunde. Derfor gir vi våre ARK-venner en rekke fordeler. Best av alt, det er helt gratis!

En god start for store og små

Det er fint å ha forventninger til hvordan det nye livet med skolebarn skal bli, og det er fint å forberede deg på mer enn bare utstyrslista. De fleste skoler legger føringer for hva som er ønskelig med tanke på bursdagsfeiringer og vennegrupper, og det finnes også tiltak som følgegruppe som foregår på eget initiativ.

SKOLESEKKEN

Hvor lenge skolesekken varer kommer helt an på aktivitetsnivå, hvor mye sekken brukes til andre ting og hvor mye barnet ditt har vokst siden sekken var ny.

Det er uendelig mange sekker å velge mellom, i alle slags størrelser og farger. Det kan være forvirrende, men det er utrolig viktig å finne en sekk som passer barnet.

Alle skolesekker er konstruert med muligheter for justeringer. Noen har kun i skulderstroppene, mens andre har innebygde tekniske løsninger som gjør det mulig å justere lengden på ryggen i takt med barnets vekst.

Sekkens utvendige mål er en viktig faktor. Sekken er akkurat passe stor når den henger maks 10 cm nedenfor livet. Et annet viktig poeng er hvordan sekken passer til kroppen slik at den er bæres riktig når mengden skolebøker øker for hvert skoletrinn, både i vekt og volum.

JUSTER SEKKEN UNDERVEIS

Alle skolesekker er konstruert med muligheter for justeringer. Noen har kun i skulderstroppene, mens andre har innebygde tekniske løsninger som gjør det mulig å justere lengden på ryggen i takt med barnets vekst.

Det som er lurt å sjekke:

BRYSTREIM

Har sekken brystreim som kan justeres i høyden? Juster den slik at den er på høyde med armhulen. Brystreimen forhindrer at sekken sklir av skuldrene, og er viktig for at armene skal kunne brukes fritt.

HOFTEBELTE

Det er hoftekammen som bærer mye av vekten, og det er derfor ekstra viktig at den er robust. Pass på at det er god polstring, og god lengde på polstringen. Barn er aktive, det er mye løping, hopping og leking – sørg for at det er god støtte i et skikkelig hoftebelte.

TOPPSTRAMMERE

For å forhindre at vekten i sekken gjør at du blir dradd bakover, så er det viktig å trekke sekken inn mot skulderpartiet. Toppstrammere sitter på toppen av skulderremmen, og sørger for at sekken sitter godt mot skuldrene.

RYGG

Ryggen skal gi god støtte, og følge kroppens form i størst mulig grad. Ikke velg en sekk med myk rygg.

TIPS

For de som starter med svømming eller gym allerede i førsteklasse, er det lurt med en liten gympose til det man trenger til timen, som kan legges på toppen av sekken.

Matboks med wraps, bringebær og agurk
En hyggelig og praktisk matboks styrker appetitten
Drikkeflaske med unicorn
Drikkeflaske med bil
Beckmann drikkeflasker med ulike motiv
Drikkeflaske med hjertemotiver på
Praktiske og solide/tette drikkeflasker

For aktive skolebarn er det viktig å spise en god lunsj slik at de holder ut hele skoledagen.

For den som er matpakkeansvarlig i familien, er utfordringen å lage varierende og energirike matpakker.

Noen barn spiser fort. Andre spiser sakte. Matfriminuttet kan være en utfordring for begge kategorier. Uansett er det smart å lage matpakker som tar hensyn til at man kan bli sulten utenom matfriminuttet og at tiden ikke alltid strekker for dem som har lært seg å nyte maten.

Heldigvis finnes det fine matbokser med egne rom for små grønnsaker og oppskåret frukt, slik at det er lett å hente en bit eller to hvis man plutselig blir sulten utenom matfriminuttet. Kom innom senteret for å finne praktiske og fine matbokser til skolestart.

En annen utfordring er å gjøre matpakken fristende flere timer etter at den ble laget. Her er noen forslag til mat som ser god ut og som er lett å spise. Og det beste av alt: Disse matpakkene kan gjerne lages kvelden før.

Drikkeflaskene er også et viktig element, og lettere for at barna skal få i seg nok væske i løpet av dagen.

Drikkeflasken til Beckmann er robust, og har et attraktivt design som matcher Classic 22 sekkene.

Det finnes mange varianter, str og farger for jenter og gutter, og i alle prisklasser

pennal med gul saks, highlighter, blyant og rosa pen, blyant og linjal
Pennal med bambimotiv
Pennal med bilmotiv
Beckmann pennaler finnes i mange varianter
Blyanter, viskelær, bokstavene ABC og saks på bordet
Skrivesaker til skolen
grønn pennal med fargeblyanter som ligger oppå skoleoppgaver
Bokbind med motiv på
Bokbind med dinosaur
Nå får du 3 for 2 på mange bokbind

Pennal

Oppi sekken er det flere ting som må være med. Når førsteklassingene skal lære seg alfabetet trenger de noe å tegne og skrive med, og de trenger derfor et pennal.

Dere kan velge mellom store, flate pennal som kan åpnes helt opp og hvor alt har sin faste plass, eller så kan dere gå for et rundt posepennal hvor delene ligger løst i. Begge alternativene er gode, så la barnet velge sin favoritt.

Disse trelags-pennalet er fullt av overraskelser, og inneholder selvfølgelig alt du trenger til skolen og leksene. Innholdet er fra kvalitetsleverandøren Lyra. Blyanter og fargestifter laget av PEFC/FSC-sertifisert tre. Innhold:

2x blyanter i jumbo-størrelse

7x fargeblyanter i jumbo-størrelse

13x fargeblyanter i normal størrelse

1x viskelær

1x linjal

1x blyantspisser til jumbo og normal størrelse

1x timeplan

1x notatbok

(Innholdet kan variere fra de forskjellige modellene)

Skrivesaker

Visste du at de fleste pennal selges ferdig utstyrt med blyanter, viskelær og linjal? Et bonustips er likevel å kjøpe litt reserveutstyr til å ha på lur, for å unngå små «kriser» hvis en fargeblyant eller et viskelær er blitt borte, brukt opp eller ødelagt.

Derfor kan du gjerne kjøpe inn et par blyanter, blyantspisser, viskelær og fargeblyanter som du har liggende til behovet dukker opp. Det kan også være lurt å ha en limstift tilgjengelig hjemme.

Bokbind

Om skolen barnet ditt skal begynne på bruker lærebøker, er sjansene store for at en av de første leksene de får er å legge bokbind på bøkene som lånes ut. Dette er en fin måte å lære barna at man alltid skal behandle andres saker som om det var sitt eget, så husk på å inkludere barnet når dere skal kjøpe inn og legge på bokbind.

Når det kommer til valg av bokbind har dere valgmuligheter. Velg mellom gjennomsiktige plastbind, slik at barnet lett kan se omslaget på boken, mønstret beskyttelsespapir eller bokbind i stretch-stoff – som dere enkelt kan ta på og av. La barnet velge sin favoritt så blir de ekstra glad i bøkene sine.

Bokbind er viktig å ha for å beskytte bøkene. Du har valget mellom mange varianter og kvaliteter.

  • Elastisk tekstilbokbind egner seg best til A4 med stiv perm, og er svært enkelt å sette på.
  • Praktiske tekstilbokbind er også et godt alternativ, og som kan gjenbrukes.
  • Stoffbokbind
  • Plastbokbind

HUSK: MERKELAPPER TIL BØKER SOM DU KAN FÅ I ALTERNATIVE MOTIVER OG FARKER., OG MERKELAPPER TIL KLÆRNE BARNA BRUKER PÅ SKOLEN.

Aktuelle merkevarer

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 09:00 - 19:00