Dette er sommerens største trender

Smilende jente i knallrosa topp, øreringer og rød leppestift står i en gate.
Dame holder is i rosa dress
Kvinne med langt hår går over veien i svart miniskjørt i skinn, hvit t-skjorte og svart veske.
Miniskjørtet kan kles opp eller ned ut fra anledning. En anvendelig klassiker!
Brunette bakfra på en brygge iført flagrende kjole og bikini
Brunette står på stranden med palmer i bakgrunnen iført hvit gjennomsiktig sarong med sort bikini under

Sommermoten 2022 byr på friske farger og festlige materialer. Her får du tips til hvilke klær og sko du bør se etter i butikkene for å være trendy i sommer.

Endelig er sommeren her, og vi gleder oss til late dager på stranden og sene kvelder på terrassen. Og etter altfor mange måneder pakket inn i ull, skjerf og tykke jakker, er det deilig å kunne kle seg i lette, lyse sommerplagg igjen.

Årets sommermote er både sprudlende og fargerik, og butikkene bugner for tiden av lekre fristelser. Og som alltid er det noen plagg, mønster og farger som regjerer.

Her er noen av sommerens hotteste trender, samt tips til hvordan du kan style dem.

Dress deg opp i sommer

Det mest tidsriktige plagget når det kommer til jakker for tiden er blazeren. Klassikeren har gått inn og ut av motebildet en rekke ganger, men om du alltid har drømt om en blazer i en knallsterk farge, er 2022 året å investere i en.

Aller mest trendy er det med en blazer i sjokkrosa eller knallgrønn, men også en enkel og lys linblazer kombinert med en fargerik topp er en sikker vinner i år. Finn en farge og et snitt du liker og føler deg vel i.

Kombiner gjerne blazeren med en stripete topp og jeans eller shorts, eller bruk den over sommerkjolen på kjølige sommerkvelder. Blazeren kan også enkelt dresses opp og ned med et par sneakers til eller et par trendy platåsandaler om du vil pynte deg litt ekstra.

It’s bikini time

I fjor var det badedrakten som skulle på, men i år er det bikinien sin tur til å skinne! Dette er kanskje det mest anvendelige plagget av årets sommermote, ettersom det er like trendy å bruke bikinien som topp til både hverdag og fest, som badetøy på stranda.

Style den sammen med en enkel linskjorte, sarong eller kaftan eller alene med en jeansshorts, eller bruk den som topp under en fresh blazer eller kjole om kvelden. Bikinitoppen er også fin å kombinere med to av årets største skjørttrender – maxiskjørtet og miniskjørtet.

Et stort pluss på reise er at man får uendelig mange antrekk ut av et plagg som tar så lite plass i kofferten. Men kanskje best av alt – er man heldig med været er man umiddelbart klar til å bade!

Dame ligger i blått basseng med stor rundt stråhatt
Føtter i platåsandaler i sølv
Platåsandalen er sommerens største sko-trend.
Smilende jente i stripede oransje skjorte matcher pizza og stolene

Sommermoten 2022: Opp i høyden

Platåsandalen sitt comeback er gode nyheter for deg som ønsker et par ekstra centimeter på lesten, men samtidig foretrekker komfortable sko. Dessuten er sandalen svært anvendelig, og gjør ethvert antrekk litt mer pyntet.

På sneakersfronten holder den chunky varianten fortsatt koken, men du kan også trygt gå for en fargerik modell i sommer, gjerne at hele skoen og sålen er i samme farge. Også tresko, eller såkalte «clogs», er helt riktig å sko føttene med i sommer.

Det er også lov å pynte føttene litt ekstra, og både fjær, paljetter og strass er å finne på en rekke skotøy i år.

Tips! Kanskje du har et par enkle sko du kan fornye med å lime på strass, perler, paljetter eller fjær?

Tilbehøret som aldri går av moten

Uavhengig av hva du velger å kle deg med i sommer, er det mest moteriktige og tidløse du tar på deg smilet ditt.

Husk at hver eneste trend ikke er for alle – det viktigste er at du kler deg i fasonger og farger som passer din stil. Utstrålingen din er det fineste og viktigste tilbehøret – uansett. Nyt sommeren og kos deg!