Jørgens tips til en vellykket grillfest

Ferskvaresjef hos Meny viser frem grillmat
Mann holder opp en skål med potetsalat
Hjemmelaget potetsalat er alltid en slager!

Grillsesongen er en fantastisk tid for å nyte god mat og samle kjære rundt grillen.

For å hjelpe deg med å lykkes på grillen, har vi snakket med Jørgen som har delt noen fantastiske tips som passer for alle. Jørgen jobber til vanlig i ferskvaredisken hos Meny, og har lang fartstid bak grillen. Uansett om du er en nybegynner eller en erfaren grillmester, vil disse rådene bidra til å imponere gjestene dine og få mest mulig ut av grillingen.

Hva ligger på grillen din i sommer?

Jeg pleier å velge enkle, men smakfulle retter som angus burger, pølser, spareribs og angus flankstek. Dette er kjøtt som krever lite forberedelser, men som smaker veldig godt. Det er klassikere som vil glede både små og store, og som vil være en fest for smaksløkene.

Topp tre tilbehør til grillmaten?

Her har jeg faktisk 4!

Det er ingenting som slår en god hjemmelaget potetsalat. Du kan finne oppskrift på hjemmelaget potetsalat her. Videre så vil jeg anbefale hjemmelaget kryddersmør. Dette gir en ekstra smakfull dimensjon til enhver grillet rett. Tomatsalsa er også et smakfullt tilbehør som egner seg godt til både kjøtt og fisk. Til slutt må jeg nesten trekke frem brokkolisalaten med bacon som vi har tilgjengelig i ferskvaredisken. Dette er et perfekte tilbehør som vil passe spesielt godt til grillmat.

Kjøttdisk med hamburger på utstilling
Hva med en god hamburger? Lett, men også veldig digg!

Har du noen tips til selve tilberedningen?

Min mening er at grillmat smaker best når den lages over kull. Dette gir maten en mer autentisk smak og følelse. Når det kommer til selve kjøttet er det viktig at dette er romtemperert før det legges på grillen. Det er fort gjort å bli utålmodig når maten er ferdig, men det er viktig at kjøttet får hvile noen minutter for å bevare saftigheten og smaken. Da kan det jo være lurt å ha noen ventepølser på lur. Dette er relativt enkle grep som vil gjøre en stor forskjell på sluttresultatet.

Har du et godt vegetarisk alternativ?

Det finnes mange gode vegetariske grillretter. Grillet Halloumi ost med honning er veldig godt. Er du i det kreative hjørnet kan du gjøre om dette til en burger med grillede grønnsaker. En oppskrift på dette kan du finne her!

Mann i kjøttdisk som holder opp to kjøttstykker
Jørgen kan å anbefale et godt kjøttstykke til grillingen!
Mann som holder tre oster som passer til grill
Husk å eksperimentere med smaker og ha det gøy på grillen.

Hva med grillmat til en billigere penge?

Svinenakke er et veldig godt kjøttstykke til en litt billigere penge. Kjøttet er godt marmorert og holder seg saftig. Dette er ofte billigere enn biff og fileter. Om man ikke er glad i svin er høyrygg av okse et annet alternativ. Dette krever litt lengre tid å tilberede, men er perfekt til for eksempel hjemmelaget Taco!

Hvis du skulle kommet med noen skjulte perler fra kjøttdisken?

Spesialpølsene til Albert Itsøe-Jacobs utvalgte er veldig gode. De leverer flere pølser med forskjellige smaker. For å sette litt mer smak på pølsemiddagen er det godt å toppe pølsene med syltet rødløk eller tomatsalsa. Et annet kjøttstykke som ikke er så kjent er Angus Culotte. Dette stykket har en fettkant rundt, samt at kjøttet holder seg saftig og har mye smak.

Hva er det beste du har i disken om dagen?

Om jeg skal være ærlig så er det ostene våre! Vi har et godt utvalg oster som passer til hva enn du skal lage. Til grillmaten kan jeg tipse om at blåmuggost og cheddar er veldig godt på burgeren. Om du har mer plass i magen etter middagen er ostefat en sikker vinner til dessert.

Med disse tipsene, triksene og anbefalingene tenker vi du er klar til å ta fatt på grillsesongen. Husk å eksperimentere med smaker og ha det gøy på grillen. God sommer fra oss på Østerås Senter.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 08:00 - 21:00