Sjokoladehjerter til Valentine
Valentinsdagen er også kjent som ‘alle hjerters dag’. I den anledning kan du imponere din kjære ved å servere sjokoladehjerter i forskjellige varianter.
Dette er dagen for å nyte hverandre selskap og kose seg litt ekstra. Hjemmelaget behøver ikke å være vanskelig, men det lille ekstra gjør stor forskjell. Vi foreslår tre enkle varianter for spiselige sjokoladehjerter:
Hjerteformet brownie
Lag brownies i hjerteform for anledningen. Har du noen hjerteformer liggende fra pepperkakebakingen i jul? Fyll browniesrøren i disse. Dryss litt melis over før servering.
Sjokoladehjerter
- Isbitbrett med hjerteformer
- Sjokolade av ønsket variant
- Gryte
- Bolle som tåler varme
Slik gjør du
- Velg ut din kjæres favorittsjokolade. Det kan for eksempel være mørk sjokolade, hvit sjokolade eller melkesjokolade, men pass på at det er en sjokolade som egner seg til smelting. Smelt sjokoladen i et vannbad.
- Fyll en kjele med litt vann. Sett oppi en bolle som tåler høy temperatur slik at bollen «flyter» i vannet. Putt hakket sjokolade i bollen og varm vannet til rett under kokepunktet. Pass på at temperaturen ikke blir for varm – for da kan sjokoladen bli tørr og klumpete. Trekk den til side.
- Fyll hjerteformene i isbitbrettet med den flytende sjokoladen. Hvis ønskelig kan du for eksempel drysse litt havsalt over. Sett brettet kaldt i noen timer slik at sjokolade stivner igjen.
- Server på et delikat fat med litt pynt rundt.