Slik arrangerer du nyttårsfest uten å slite deg ut

Skilt som sier "let 2020 begin"

Har du invitert en stor gjeng til nyttårsfeiring og kjenner svetten piple bare ved tanken? Fortvil ikke – vi har løsningene.

Etter flere dager med julefeiring og romjulstradisjoner sniker det nye året seg plutselig på. Men selv om magen er full av julemat og skjorta har blitt strøket utallige ganger den siste uka, er forventningene til den store nyttårsfesten alltid høye. Derfor er det ikke utenkelig at verten for nyttårsfesten føler på et stort press. Ansvaret for å sette den riktige stemningen inn i det nye året kan nemlig få selv den mest rutinerte festplanleggeren til å sette kalkunen i halsen.

Men ikke la deg overvelde! Det finnes nemlig mange smarte løsninger som kan gjøre jobben mer overkommelig. Vi har samlet noen av dem her, i håp om å gi deg en festlig og harmonisk inngang i det nye året.

Matlaging for mengden

God mat er et naturlig høydepunkt i ethvert nyttårsselskap. Å lage mat til mange kan naturlig nok virke litt skremmende ­– men om du puster med magen og planlegger godt, kan matlagingen bli fullstendig stressfri.

  • Gjør innkjøpene et sted der du kan få tak i alt du trenger under samme tak – fra mat og snacks til pynt og festleker. Lag en detaljert handleliste i forveien og sett av god tid.
  • Velg en hovedrett som trenger lang tid i ovnen eller som kan stå og putre på komfyren gjennom formiddagen. Da kan du både rekke å dandere bordet og deg selv mens maten blir klar.
  • Ikke planlegg en dessert som krever at du må løpe til kjøkkenet midt i hovedretten. Gelé, panna cotta og tiramisù er eksempler på deilige desserter som kan lages kvelden før. Fordel i dekorative porsjonsglass og la stå i kjøleskapet over natta – så er desserten servert! Psst! Oppskriften på panna cotta finner du her.
  • Du behøver ikke å gjøre alt selv. Høflige middagsgjester spør ofte om de kan ta med noe til selskapet. Deleger oppgaver og la gjestene komme med mindre bidrag, som dessert, forrett eller salater.
  • Kjøp gjerne inn noe smått å tygge på både til kaffe og fest. Selskapet får neppe nok av verken konfektsjokolade, kransekake eller potetgull.

Pynt med måte

Et pent dekket bord og dekorasjoner bidrar virkelig til å sette stemningen for kvelden. Så hvordan kan du skape en glitrende nyttårsatmosfære uten å lage for mye arbeid for deg selv?

plante og skje på et fat