
Morsomme kaker til barnebursdag


Skal du arrangere barnebursdag? Vi har kakeoppskriftene du trenger - enten du vil lage enkle fotballmuffins eller imponere med en flott sjørøverkake.
En flott bursdagskake trenger ikke å være vanskelig å lage, selv om det kanskje ser sånn ut. Under har vi samlet to morsomme (og relativt enkle) kaker du kan bake til barnebursdagen.
Tips! Hvis du ikke orker å lage kaken fra bunnen av, får du kjøpt ferdigposer med både cupcakes, sjokoladekake og sukkerbrød. Da er det bare pynten som mangler.
Cupcakes
- 4 stk egg
- frø fra 1 stk vaniljestang
- 200 g smør
- 300 g sukker
- 5 dl hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 3 dl kremfløte
Sjokoladefrosting
- 200 g romtemperert smør
- 200 g melis
- 300 g hvit sjokolade
- ca. 3 dråper grønn matfarge
Slik gjør du
- Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen til det har en luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen.
- Vend forsiktig inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.
- Sett muffinsformer i et muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett kan du bruke doble former for at muffinsen skal holde formen bedre. Fordel røren i formene og stek kakene midt i stekeovnen i 15-20 minutter. Avkjøl.
- Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen. Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
- Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter. Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
- Farg kremen til ønsket farge med grønn konditorfarge. Ha kremen i en sprøytepose med tip (gress str. 14) og sprøyt kremen på cupcakesene. Pynt gjerne med små fotballer.



Sjørøverkake
- 400 g smør
- 4 ½ dl vann
- 6 ss kakaopulver
- 9 dl sukker
- 9 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 2 ts natron
- 5 stk egg
Sjørøverkrem
- 250 g mykt smør
- 250 g melis
- 1 stk egg
- ca. 4 ss kakaopulver
Pynt
- 1 pose non stop sjokolade
- ca. 10 stk seigmann
- 2 stk lakrisstang
- grillpinner
- sorte ark
- litt hønsenetting (til utkikkstønne)
- bomullshyssing
Gele rundt båten
- 1 pk gelépulver med stikkelsbærsmak
- ca. 5 dråpe blå konditorfarge
Slik gjør du
- Kok opp smør og vann. Trekk kjelen av platen, og tilsett resten av ingrediensene. Visp alt godt sammen og hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken ved 180 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.
- Rør smør og melis mykt til sjokoladekremen. Ha i egg og kakao.
- Lag gelé som anvist på pakken. Sett kaldt til den så vidt begynner å stivne. Rør i geleen, så den blir litt knudrete. Rør eventuelt lett inn noen dråper blå farge.
- Del kaken i tre lengder (se bilde). Skjær av to trekanter (A og B) foran på del 1 og en 5 cm lang bit bak (C).
- Dekk resten av del 1 med sjørøverkrem og legg den på fatet med den rette enden nærmest fatkanten. Skjær av to trekanter (D og E) på del 2 og legg del 2 oppå del 1, slik at de rette kantene bak er rett over hverandre.
- Dekk med sjørøverkrem. Sett del C bakerst på skuta til ”salong” og legg trekantene A og B sammen på baugen. Form en firkant av del D og E.
- Lim dem sammen med sjørøverkrem og sett den på dekk som ”styrhus”. Renskjær kaken i baugen.
- Dekk hele skuta med sjørøverkrem. Tre seilene på trespyd og pynt skuta som bildet foreslår. Anrett geleen som vann rundt skuta.
- Del 3 kan pyntes med resten av sjokoladekremen, og bli en ekstra kake.
Aktuelle tilbud

Gjelder
20. november til 30. desember

Nille
Gjelder
20. november til 30. desember
Gjelder
20. november til 30. desember
Gjelder
20. november til 30. desember
Gjelder
20. november til 30. desember
Gjelder
20. november til 30. desember