Slik arrangerer du en skikkelig sjørøverbursdag

To barn kledd ut som pirater ligger i en seng, sett ovenfra
Nærbilde av gutt som får ansiktsmaling til sjørøverbursdag

Er Kaptein Sabeltann favoritten? Hvorfor ikke arrangere en skikkelig sjørøverbursdag for de minste. Vi gir deg tipsene du trenger.

Kaptein Sabeltann er favoritt hos både jenter og gutter, så at mange ønsker seg sjørøvertema på bursdagen sin, kommer ikke som en stor overraskelse. Heldigvis er det både morsomt og enkelt å arrangere sjørøverfest.

Invitasjoner i ekte sjørøverstil

Jo da, du kan selvfølgelig kjøpe ferdige invitasjoner (det finnes flere kule ferdiginvitasjoner i butikkene), men det er ekstra stas å lage egne invitasjoner. Og hvor kult er det ikke å få invitasjonen i en flaskepost?!

Slik gjør du

Skriv invitasjonen på et ark (brenn det gjerne litt i kantene for å få den ekstra sjørøverfølelsen), rull invitasjonen (husk å knyte et bånd rundt) og putt det i en flaske. Ikke glem navnelapp!

En enklere versjon er å rulle invitasjonen og knyte et bånd rundt. Du kan også printe ut dødningshoder og skrive bakpå.

Tips!

Man trenger ikke å kjøpe dyre kostymer for å se ut som en ekte pirat. Hva med å dele ut en liten øyelapp til hvert barn (dissa kan du lage selv med svart papir og strikk) eller tegne en bart/skjegg på barna når de ankommer bursdagen? Har du mulighet kan du også lage røde pannebånd av et gammelt tøystykke.

Nærbilde av rød vimpel med en pirat på
En hvit kake med en sjørøver på toppen
To gutter som er kledd ut som sjørøvere står med ryggen mot hverandre

Sjørøverpynt

Når du skal pynte til sjørøverfest, er det som regel tre farger som går igjen: svart, rødt og gull. Om du velger å bruke en eller alle fargene er opp til deg – det viktigste er at bursdagsbarnet er fornøyd.

For at festbordet skal se ut som et ordentlig sjørøverbord, kan du legge på en svart duk og pynte med det du har tilgjengelig. Vi foreslår sjokolademynter, svarte godterikrokodiller og lakrissnurrer. Du kan også printe ut små dødningshoder og legge på bordet, eller sette frem en kiste fylt med sjokolademynter og godterismykker.

Siden sjørøvertemaet er såpass populært, er det flere butikker som selger både servietter, engangskopper og engangstallerkener med sjørøvermotiv. Du får også tak i sjørøverballonger, sjørøverflagg og lapp til å ha foran øyet dersom du ønsker det.

Mat og drikke for små pirater

Det er lite mat som skriker sjørøver sånn helt umiddelbart, men med noen enkle triks (og litt fantasi) kan både pølser og pizza bli til ekte sjørøvermat. Hva med å servere middagspølser formet som blekkspruter, for eksempel?

Slik gjør du

Del en grillpølse i to. Lag bein ved å skjære fire lange snitt på langs av pølsesnabbene, men la et lite stykke være helt. Stek pølsene i en varm panne til pølsearmene krøller seg. Server med potetstappe og ketchup.

Du kan også la barna lage hver sin sjørøverpizza (eventuelt pynte en pizza med små sjørøverflagg) eller stikke kald spagetti gjennom oppkuttede pølsebiter og deretter koke det.

Aktiviteter

Hiv o'hoi

Produkter

 • En hel nygyrillet kylling på et sort fat

  Nygrillet kylling

  Nå pris 69,90 Før pris 99,00

  Meny
  Gjelder 27. mai – 29. mai
 • MENYs ferske nakkekoteletter 4-pakk

  Ferske nakkekoteletter

  Nå pris 79,90 Før pris 125,00

  Meny
  Gjelder 27. mai – 1. juni

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 08:00 - 21:00
Åpent i dag 09:00 - 19:00