Julegavene du gir til bestemor og bestefar

Liten gutt henter stor pakke
Forsiden på boken Min Bestemor
Forsiden på boken Min Bestefar
Bilder: Bastion Forlag

Å kjøpe julegave til besteforeldre kan være en vanskelig oppgave for mange. Med disse tipsene blir julegaveshoppingen til bestemor og bestefar litt enklere.

Fotogaver

Et forslag kan være å gi en fotobok fylt med både gamle og nye minner. Sannsynligheten er stor for at du har minner i form av mobilbilder som ikke har sett dagens lys. En fotobok er en ypperlig mulighet til dele disse med resten av familien – enten du lager den på nett eller for hånd. For at fotoboken skal bli ekstra personlig, kan du skrive noen hyggelige (eller morsomme) ord til bildene. Kanskje skjedde det noe morsomt i det dere tok bildet, eller hva med å skrive ned en fin ting du husker fra dagen bildet ble tatt?

Synes du ikke at du har nok bilder til et helt album, er en fotokalender et godt alternativ. Fyll den med bilder av deg selv og resten av familien, slik at besteforeldrene dine kan tenke på deg hver gang de ser den. Et tips er å plotte inn alle viktige datoer i kalenderen, så slipper besteforeldrene din å glemme bursdager og andre begivenheter.

Tips! Velg bilder som passer hver enkelt måned. I desember kan du for eksempel bruke et julebilde, mens i juni kan du bruke et bilde av deg fra fjorårets sommerferie.

Bok med minner

Har du noen gang tenkt over hvor mye du ikke vet om besteforeldrene dine? Selv om dere kjenner hverandre godt, er det garantert mye du ikke har spurt om enda. For eksempel: Hva er deres beste barndomsminne? Og når måtte dere legge dere om kvelden?

I bøkene "Min bestemor" og "Min bestefar" har forfatteren Elma van Vliet stilt alle de spørsmålene vi har lett for å glemme å stille. Med disse bøkene får du gitt bort en personlig og meningsfull gave der nettopp din bestemor eller bestefar kan fylle ut engasjerende, morsomme og uventede svar på spørsmål om sitt liv. Resultatet blir en unik og personlig minnebok som bevarer historien om dine besteforeldre for alltid.

Psst... Du finner liknende bok for både mamma og pappa. Trenger du flere tips til julen, har vi samlet våre beste tips på denne siden.

Ung gutt sitter i finstasen mellom sine besteforeldre, hvor bestemor pakker opp julegave
Fire julegaver stablet oppå hverandre i rød innpakning i forskjellige farger, med et pyntet juletre i bakgrunnen

Opplevelser

En opplevelse varer lenger enn noen annen gave. Og det beste av alt, man trenger ikke å reise langt for å skape gode minner. Hva med å gi besteforeldrene dine et hotellopphold i en by de aldri har vært i før?

Kjøper du gavekort fra dittgavekort.no kan de bruke dette på 70 Thon Hotels i Norge. Som en ekstra bonus kan de også bruke gavekortet på nesten 100 ulike Olav Thon kjøpesentre. På dittgavekort.no kan du bestille gavekortet og se alle stedene hvor gavekortet kan brukes.

Andre opplevelser som du kan gi i gave er kinobilletter, teaterbilletter eller en invitasjon til å spise ute på restaurant. Har du lyst til å gjøre det litt vanskeligere å gjette hva gaven er (og lettere å pakke inn) kan du legge billettene/invitasjonen i en fin eske.

Spiselige julegaver

Besteforeldrene din har kanskje alt (sier de i alle fall), men selv besteforeldre trenger mat. Vi foreslår derfor å fylle en kurv med alle deres favoritter – både søtt, surt og salt. Det viktigste er at kurven gjenspeiler besteforeldrene dine.

Kjøp en kurv i den størrelsen du synes passer og fyll den med alt fra søte fristelser til noe godt å drikke. Her er det lurt å gjøre litt research på forhånd; liker de kjeks eller sjokolade, hva slags drikke liker de best?

Tips! Har du lyst til å gjøre kurven ekstra personlig, kan du fylle den med hjemmelagde godsaker. Og vil du lure dem trill rundt? Pakk kurven inn i en stor eske.

Velværeprodukter

Etter flere år som voksen, er det nok mange besteforeldre som har funnet sine favoritter innen velværeprodukter. Ta en titt i skapet til enten bestemor eller bestefar og se hvilke produkter som har fast plass, og bruk det til din fordel. Kanskje trenger bestemor påfyll av favorittkremen sin, eller hva med å kjøpe en deilig håndkrem fra favorittmerket til bestefar?

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 09:00 - 19:00
Åpent i dag 09:00 - 19:00
Åpent i dag 09:00 - 19:00