Tilbehøret du må ha til julematen

Klar for å prøve noe nytt til julematen? Med dette tilbehøret vil du løfte julemiddagen til nye høyder – enten du skal servere ribbe, pinnekjøtt eller kalkun.
Tilbehør til ribbe
Brokkoli- og blomkålsalat med kremet honningdressing
- 1 stk brokkoli
- 1 stk blomkål
- 100 g tørkede tranebær
- 60 g pinjekjerner
Honningdressing
- 3 ss majones
- 1 dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt
- 2 ss flytende honning
- saften av ½ stk sitron
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
Slik gjør du
- Kutt blomkål og brokkoli i små buketter. Bruk stilken også (skrell den tykkeste stilken og skjær av den nederste delen, som ofte er trevlete).
- Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er gylne.
- Legg blomkål, brokkoli, tørkede tranebær og pinjekjerner på et fat, gjerne hver for seg slik at man kan forsyne seg med det man vil ha.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
- Server brokkoli- og blomkålsalat med kremet honningdressing.
Smørstekte mandelpoteter
- 1 kg mandelpotet (ca 10 stk)
- 2 ss smør eller margarin
- 1 ½ dl vann
- 2 ss hakkede friske urter (for eksempel persille, dill, timian, rosmarin)
Slik gjør du
- Skrell potetene. Ha smør/margarin og vann i en panne
- Ha i potetene og la det hele surre i 15-20 minutter, til potetene er møre og begynner å få farge, og vannet har fordampet.
- Dryss over de hakkede urtene mot slutten av koketiden.
