Tips til julepynt du kan lage på juleverkstedet

Gutt på juleverksted

Julen er rett rundt hjørnet og det er endelig lov med både julemusikk og andre koselige juleaktiviteter - som juleverksted. Vi viser deg hva du kan lage.

Glasslykt med pynt

Når mørket senker seg i desember, er det ekstra koselig å tenne lys inne – både levende og elektrisk. Lyskrukken du ser på bildet er enkel å lage og gir en lun stemning til hjemmet. Perfekt som julepynt eller julegave til en du er glad i.

Dette trenger du

  • Glass med lokk. Her kan du for eksempel bruke Norgesglass
  • Superlim
  • Pynt du kan ha inni glasset, for eksempel små pyntetrær eller nisser
  • Batteridrevet lyslenke med små lys. Evt. glitter/paljetter

Slik gjør du

Start med å vaske glasset godt, så du er sikker på at du ikke pynter et skittent glass. Skru deretter glasset fra hverandre og legg lokket med innsiden opp. Finn frem pynten du tenker å ha inni glasset og lim det fast på innsiden av lokket. Husk at glasset skal snus når det er ferdig, så pass på at du limer på pyntet riktig vei.

Når du er ferdig med å lime på pynten, kan du putte lyslenken inn i glasset. Og nå kommer den vanskelige delen; skru på lokket med pynt, uten å dytte sammen lyslenken. Her finnes det ingen kjapp løsning, så her må du bare prøve deg frem. Et tips er å legge lyslenken mest mulig ut i kantene og la det være igjen et lite rom i midten. På den måten blir det lettere å få plass til pynten som sitter på lokket. Dersom du synes at en lyslenke blir for vanskelig, kan du for eksempel bruke glitter eller paljetter som pynt.

Glass med juletre, stearinlys, julekuler og diverse julepynt