Slik styler du julens antrekk

Dame med røde lepper sender slengkyss til kamera

Festsesongen er rett rundt hjørnet, og det kan være vanskelig å velge antrekk. Heldigvis har vi tipsene som viser deg hvordan du styler julens antrekk.

Det melder seg hver eneste jul; spørsmålet om hva i alle dager du skal ha på deg på julebordet, julaften, juleselskapet, nyttårsaften og alskens festligheter som står i kø i årets siste måned. Som om det ikke er vanskelig nok å klekke ut ett perfekt juleantrekk, skorter det fort på både alternativene og kreativiteten når du skal pynte deg for tredje gang på én uke.

For at du skal slippe å tilbringe unødvendig mye tid foran klesskapet, har vi samlet noen tips til hvordan du kan style julens festantrekk.

La det glitre

Paljett- og glitterkjolen kan styles både opp og ned – alt ettersom hvor pyntet du ønsker å være. Denne julen skal den være enten sort eller sølv, og gjerne med små paljetter. Kombiner den med en klassisk kåpe og pumps, eller gå for en maskulin blazer og ankelstøvletter for en mer avslappet look.

Når det kommer til tilbehør, kan det være lurt å holde dette til et minimum, da paljettkjolen ofte er nok i seg selv. Prøv heller et par enkle øredobber og en clutch som står i stil til kjolen, og la håret henge løst.

Den lille sorte

«Den lille sorte» er alltid en sikker vinner og finnes i uendelige varianter. Denne sesongen kan du gå for en kort variant med blonder – gjerne med litt hals. Kombiner den med en svart fuskepels, svarte strømpebukser og et par glitrende, lange øredobber. Ta på en rød leppestift og fest håret i en lav hestehale, og du er klar for fest. Eller hva med å pynte håret med en trendy hårbøyle? Velg en i fløyel – gjerne med diamanter eller perler på.

Røde toner

Den røde kjolen er perfekt for deg som ønsker å skille deg ut. Denne sesongen er det spesielt dype rødtoner som gjelder, gjerne i kombinasjon med blomstermønster. Velg en modell som markerer midjen din, for eksempel en omslagskjole.

I og med at kjolen er rød, kan du med fordel holde tilbehøret enkelt. Her kan du heller ta på deg enkle smykker i gylne nyanser. Ha gjerne fokus på øynene når du sminker deg, og la håret henge i løse bølger.

Husk komfortabelt undertøy

Når du skal velge antrekk til julens mange begivenheter, er det viktig å velge noe du føler deg vel i. Det hjelper imidlertid lite å ha en behagelig kjole dersom undertøyet sitter feil. Sørg derfor for at du har et behagelig, men fint undertøysett tilgjengelig. Gå gjerne for et blondesett i en nøytral farge som hvitt, sort eller beige. En sømløs variant kan være å foretrekke.

Dersom du ønsker litt ekstra hjelp under kjolen, kan du teste ut det som kalles shaping-undertøy. Shaping-undertøy finnes i flere ulike varianter, så spør gjerne en ekspert om hjelp til å finne riktig variant til din kropp.

Tips! Mange strømpebukser har også shaping-effekt, så her kan du slå to fluer i en smekk.

Velg hæler du kan gå i

I løpet av julen kan det bli mange og lange kvelder. Da er det viktig med gode sko! Denne sesongen er det populært med spisse pensko, gjerne i semsket skinn og med en bred hel. Vi ser også mye lakk og slangeskinn i butikkene, men husk at disse ofte er stivere i materialet og kan derfor være mindre behagelige på foten. Et tips er å prøvegå skoene litt hjemme i forkant av festen, slik at du får kjent om skoen sitter godt eller ikke.

Tips! Ha alltid gnagsårplaster med i vesken. Det kan også være lurt å putte en ekstra såle foran i de høye hælene, slik at du får ekstra demping.

Og husk alltid at...

For å spare penger kan det være lurt å investere i basisplagg som lett kan kombineres med ulikt tilbehør, slik at du kan bruke plagget til flere anledninger. En klassisk svart kjole med sko i dyreprint kan brukes på julebord, men også på nyttårsaften med annet tilbehør. Kanskje til og med på jobb med andre sko og en blazer over.

Det er heller ikke bare kjoler og skjørt som er fine festantrekk. Bukser med høyhælte sko, samt jumpsuits er superlekkert. Hva med å kombinere en vid bukse med lekre pumps og en pyntet bluse? Eller bruk skinnbukser med en lang skjorte og høye partysko.

Du finner antrekket til jul hos oss!