Fem retter du kan servere til juletapasen

Bruk restene fra julematen og lag deilige småretter med smak av jul. Vi deler våre beste oppskrifter på juletapas.
Pepperkake med blåmuggost
- 4 porsjoner
- 8 stk pepperkake
- 1 pk blåmuggost
- 8 ts fikensyltetøy eller annet syltetøy du liker
Slik gjør du
- Skjær blåmuggost i tynne skiver og legg en skive på hver pepperkake.
- Topp med fikensyltetøy. Pynt eventuelt med frisk timian og server.
Tips! Bytt gjerne ut fikensyltetøyet med noe annet godt du liker. Solbær eller aprikos smaker også godt til blåmuggost.
Lefseruller
- 6 porsjoner
- 6 skive lammerull
- ca. 4 ss rødbetsalat
- 2 stk lefse
Slik gjør du
- Fordel rødbetsalat på lefsene og legg på skiver av lammerull.
- Rull lefsene tett sammen og legg dem på et fat med kanten ned.
- Skjær vekk endene av lefserullene og del hver rull i to eller tre "kubber" på skrå.
- Bruk gjerne tannpirkere til å holde lefserullene sammen. Anrett på fat, og pynt med litt spirer eller annet grønt.
Tips! Med en pakke lefser i huset har du alltid mulighet til å lage noe ekstra godt med det du har tilgjengelig. Juleklassikeren sylte og sennep er nydelig, men alt kan brukes som fyll i lefser!
