Fem retter du kan servere til juletapasen

stjerneformede pepperkaker på et fat med blåmuggost og syltetøy på toppen
Pepperkaker med blåmuggost
serveringsfat med lefseruller med rødbetsalat
Lefserull med rødbetsalat

Bruk restene fra julematen og lag deilige småretter med smak av jul. Vi deler våre beste oppskrifter på juletapas.

Pepperkake med blåmuggost

  • 4 porsjoner
  • 8 stk pepperkake
  • 1 pk blåmuggost
  • 8 ts fikensyltetøy eller annet syltetøy du liker

Slik gjør du

  1. Skjær blåmuggost i tynne skiver og legg en skive på hver pepperkake.
  2. Topp med fikensyltetøy. Pynt eventuelt med frisk timian og server.

Tips! Bytt gjerne ut fikensyltetøyet med noe annet godt du liker. Solbær eller aprikos smaker også godt til blåmuggost.

Lefseruller

  • 6 porsjoner
  • 6 skive lammerull
  • ca. 4 ss rødbetsalat
  • 2 stk lefse

Slik gjør du

  1. Fordel rødbetsalat på lefsene og legg på skiver av lammerull.
  2. Rull lefsene tett sammen og legg dem på et fat med kanten ned.
  3. Skjær vekk endene av lefserullene og del hver rull i to eller tre "kubber" på skrå.
  4. Bruk gjerne tannpirkere til å holde lefserullene sammen. Anrett på fat, og pynt med litt spirer eller annet grønt.

Tips! Med en pakke lefser i huset har du alltid mulighet til å lage noe ekstra godt med det du har tilgjengelig. Juleklassikeren sylte og sennep er nydelig, men alt kan brukes som fyll i lefser!

serveringsfat med juleskinke og appelsinsaus
Juleskinke med chiliappelsin